Ιστορικό Εταιρείας

Η επιχείρηση μας ιδρύθηκε το 1947 από τον Κωνσταντίνο Ζούμπο και το αρχικό της αντικείμενο ήταν χαρτιά συσκευασίας για κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία και αρτοποιεία.

Το 1949 και στην οδό Ερμού με Σόλωνος στον Βόλο, ο Κ. Ζούμπος άνοιξε κατάστημα με βιβλία, χαρτικά, γραφική ύλη και παιχνίδια, προσφέροντας τα σε τιμές λιανικής αλλά και χονδρικής πώλησης.

Το 1954 παράλληλα με το βιβλιοχαρτοπωλείο δημιουργήθηκε βιοτεχνία ψαλλιδοχάρτου για συσκευασία φρούτων, με τρεις μηχανές κοπής χαρτιού στην οδό Μεταμορφώσεως στον Βόλο.

Το 1961 το βιβλιοχαρτοπωλείο μεταφέρθηκε στην διασταύρωση των οδών Δημητριάδος και Κοραή, όπου βρίσκεται ακόμη και σήμερα, ενώ η βιοτεχνία ψαλλιδοχάρτου μεταφέρθηκε στην συνοικία των παλαιών στις οδούς Αλμυρού με Λαχανά σε χώρο 1.000τ.μ. Εκεί δημιουργήθηκε τμήμα χονδρικής πώλησης και γίνοταν διανομή με δύο φορτηγά αυτοκίνητα σε όλον τον νομό Μαγνησίας και μέσω των εμπορικών πλοίων, στα νησία των Βορείων Σποράδων και στην Βόρεια Εύβοια. Τα κυριότερα εμπορεύματα της επιχείρησης εκείνης της εποχής ήταν σχολικά είδη, γραφική ύλη, χαρτιά περιτυλίγματος και συσκευασίας, χαρτιά καθαριότητος, ψαλλιδόχαρτο, σπάγγοι και τα πρωτοεμφανιζόμενα την δεκαετία του 1960, είδη νάυλον.

Το 1997 δημιουργήθηκε νέο κατάστημα στην οδό Δημητριάδος 20, με αντικείμενο την παντός είδους συσκευασία, αλλά και υλικών διακόσμησης και κατασκευής ειδών για γάμους και βαπτίσεις.